Voor het vaderland weg: Verzen op verzoek door de Dichter des Vaderlands Driek van Wissen

ISBN: 9789038890999

Published: January 2009

Paperback

80 pages


Description

Voor het vaderland weg: Verzen op verzoek door de Dichter des Vaderlands  by  Driek van Wissen

Voor het vaderland weg: Verzen op verzoek door de Dichter des Vaderlands by Driek van Wissen
January 2009 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 80 pages | ISBN: 9789038890999 | 3.48 Mb

Op 29 januari 2009 loopt de ambtstermijn van Driek van Wissen als tweede officiële Dichter des Vaderlands af. Van Wissen vervulde zijn hoge taak tot aan de dag van vandaag met veel genoegen. Dit ook omdat de Muze hem alle medewerking verleende. VanMoreOp 29 januari 2009 loopt de ambtstermijn van Driek van Wissen als tweede officiële Dichter des Vaderlands af. Van Wissen vervulde zijn hoge taak tot aan de dag van vandaag met veel genoegen.

Dit ook omdat de Muze hem alle medewerking verleende. Van allerlei kanten kreeg hij vele verzoeken voor een gelegenheidsgedicht.Hij schreef er honderden, waarbij hij zijn oude liefde voor het sonnet niet liet roesten.Voor de bundel Voor het vaderland weg is een keuze gemaakt uit de sonnetten uit de periode 2005-2008, met zeer uiteenlopende onderwerpen.

Voorbij komen onder andere de uitzending van onze soldaten naar Uruzgan, de zestigste verjaardag van Johan Cruijff en de overdreven verering van Elvis Presley. Van Wissen zong de lof van Almere, Picasso en de Betuwelijn, hij gaf zijn visie op tv-programma’s zoals Lingo, Andere Tijden en Boer zoekt vrouw en hij schreefsonnetten ter nagedachtenis aan Gerard Reve, Bobby Fischer en Jan Wolkers.Voor het vaderland weg is dus een zeer gevarieerde bundel, ook in toon: ernst en humor wisselen elkaar af en vaak vindt Van Wissen de gulden middenweg.Driek van Wissen is, als het volk hem roept, zó weer herkiesbaar.Enter answer

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Voor het vaderland weg: Verzen op verzoek door de Dichter des Vaderlands":


woodmansouthgate.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us